Internasjonalisering

Eiker vgs har en lang tradisjon med å tilby elevene et internasjonalt perspektiv i undervisningen. Skolen har tilbudt utvekslingsopphold, studiereiser og deltakelse i europeiske utdanningsprosjekter. I tillegg er skolen også registrert i det europeiske og digitale eTwinning-samarbeidet. Det tas forbehold om endringer i omfang og gjennomføring av internasjonale prosjekter fra år til år.

 

Pågående prosjekter:     

  • Elevutveksling med Principe Felipe i Madrid, Spania. Våre skoler har tidligere vært med i Comenius-programmet, men fikk dessverre ikke støtte til inneværende prosjekt. Comenius ble i 2014 erstattet av Erasmus+
  • Elevutveksling med Helene Lange Gymnasium i Rendsburg, Tyskland
  • Elevutveksling med Lycée Jean Rostand i Caen, Frankrike

Alle elevutvekslingene er aktuelt for VG2-elever.

  • Digitalt samarbeid med flere europeiske land og skoler gjennom eTwinning

 

Et år av videregående opplæring som studieår i utlandet:

Du har også mulighet for å gjennomføre et studieår i utlandet som del av opplæringen. Dette kan være en svært lærerik og morsom opplevelse for de som velger å gjøre det. Vi vil tilrettelegge og hjelpe deg så langt vi kan, for å sikre at dette blir en god opplevelse og at du får nødvendig kompetanse gjennom studieoppholdet til å få det godkjent her hjemme.

For å finne ut mer om studier i utlandet, anbefaler vi å ta kontakt med en av flere organisasjoner som arbeider med dette. På http://www.ansa.no/ finner du mye nyttig informasjon.


Publisert 7. februar 2013, oppdatert 23. september 2015.